KAIP PRADĖTI PAVASARINĮ VALYMĄ KAI ESI UŽIMTA MOTERIS, MAMA?

    KAIP PRADĖTI PAVASARINĮ VALYMĄ KAI ESI UŽIMTA MOTERIS, MAMA?

 

1. Susitvarkyk visas valymo priemones.

 

Tam, kad greitai ir kokybiškai sutvarkytum namus, pradžioje turi iš anksto atsirinkti priemones, kurias naudosi ir paskirti joms atskirą vietą, kurioje bus sudėti dažniausiai naudojami produktai. (Tai tikrai patogi praktika). Tam, kad produktus pasiektum greičiau, pravartu priemones sugrupuoti ir išrikiuoti pagal tai, kuriose patalpose jie naudojami. Taip pat reikia nepamiršti fakto, jog jeigu nori namus sutvarkyti greitai, turi investuoti ir į produktus, kurie atliktų savo paskirtį efektingai. Jeigu pirmenybę skiri natūraliems produktams, be cheminių medžiagų iš naftos ir puoselėjančius ekologiškumą, tuomet tavo namuose puikiai pasitarnaus „Mulieres“ produkcija, kuri apgaubs tavo namus švaros ir gaivos pojūčiu ir saugos ne tik aplinką, bet ir tavo šeimą.   

 

2. Sudaryk užduočių sąrašą.

 

Matydama darbus, kuriuos turi atlikti, lengviau suplanuosi laiką, taip pat atsirinksi namų kampus kuriuos žūt būt turi „iškuopti“ ir kurie dar gali palaukti. Beabejo pasirink visiškai laisvą dieną, kad vienų darbų nereikėtų miksuoti su kitais.

 

3. Ribok savo laiką kiekvienam atliekamam darbui.

 

Pavasarinis namų valymas gali trukti visą amžinybę, jeigu kiekvienai smulkmenai skirsi per daug laiko. Taigi vienas geriausių patarimų užimtoms mamoms – nusistatyti laikmatį atliekant konkrečius darbus. Šią strategiją galima pritaikyti pasirenkant kambarį, kurį tvarkysi ir pasirenkant objektą (pvz. spintos ar lentynų valymas). Tuomet nusistatyk laikmatį 15-30min. ir tvarkyk tiek, kiek spėsi per tą laiką. Toks namų tvarkymas ribojant laiką, padės sutelkti dėmesį į užduotį ir atlikti darbus greičiau, o darydama mažas pertraukas tarp darbų, nesijausi pervargusi.

 

4. Į pavasarinį namų valymą įtrauk visą šeimą.

 

Juk žinai, kad būdama mama, žmona, ir tiesiog moteris neprivalai vienintelė tvarkyti namų, nes nesi vienintelė, kuri juose gyvena. Todėl į pavasarinį valymą įtrauk visą šeimą. Paskirk darbus vaikams, atitinkamai pagal jų amžių. Pavyzdžiui, jeigu turi vaikų iki 5 metų, skirk jiems surūšiuoti skalbinius pagal tai kieno jie, sudėti žaislus į jų vietas ar valyti dulkes nuo paviršių. Tuo tarpu didesni vaikai gali šluoti, siurbti ar išvalyti vonios kambarius. Tokios strategijos taikymas, gali būti puikus būdas mokyti vaikus atsakomybės ir komandinio darbo, o tuo pačiu, tai padės greičiau atlikti visus darbus.

 


 5. Atraski būdą, kaip namų valymą paversti pramoga

 

Dažnai atrodo, kad namų tvarkymas ir linksmybės nedera tarpusavyje, tačiau jeigu pamėginsite atrasti būdų, kaip tai paversti pramoga, pastebėsite, kaip laikas prabėgs greičiau.

 

Štai keletas patarimų, kurie gali padėti:

 

-       Įtrauk į savo valymo rutiną mėgstamą muziką ir dainuok kartu su vaikais, mūsų šeimai tai labai patinka.

 

-       Žaisk su vaikais valymo žaidimus, kad pamatytumėte, kas greičiausiai atliks savo darbus. (Šitas dirbtinai sudarytos konkurencijos metodas superinis )

 

-       Valydama klausyk audioknygos (tai gali pasitarnauti kaip saviugda, padės atsipalaiduoti ir   nukreipti mintis).

 

-       Atlikus užduotį ar pasibaigus valymo dienai, nepamiršk savęs apdovanoti nedideliu skanėstu, ar tuo, kas tau teikia malonumą. (Ši premija sau, tikrai prasminga) Kuo smagiau pradėsi pavasarinį valymą, tuo didesnę motyvaciją jausi ją užbaigti!

 

6. Atsikratyk nereikalingais daiktais.

 

Vienas geriausių būdų, kaip palengvinti pavasarinį valymą – turėti mažiau daiktų, kuriuos reikia valyti ar tvarkyti. Pavyzdžiui, kuriant minimalistinę atmosferą, lengviau įvertinti namų grožį, kai jie nėra apkrauti įvairiausiais nereikalingais daiktais. Taigi tvarkydama namus, pamėgink skirti laiko žaislų, knygų, drabužių patikrai ir atsikratyk tuo, kas nereikalinga ir daug metų nenaudojama. Taip pat, iš to kas tau nereikalinga gali gauti ir papildomų pajamų, nenaudojamus daiktus parduodant internetinėje erdvėje, todėl pavasarinis valymas gali atnešti dvigubą naudą.

 

 

Na ir svarbiausia, nepamiršk, kad namai gali būti švarūs tik tada, kai visi šeimos nariai prisideda prie jų švaros ir tvarkos. Šiai veiklai reikalingas bendradarbiavimas, kuris suartina, padeda paleisti neigiamą energiją, emocijas ir išlaisvina nuo slegiančių minčių, tai tarsi psichoterapija, kuria gali pasinaudoti nemokamai.