KAIP APSAUGOTI VAIKŲ ODĄ VASARĄ?

KAIP APSAUGOTI VAIKŲ ODĄ VASARĄ?

1. Vienareikšmiškai, viena svarbiausių priemonių yra apsauga nuo saulės. Net jeigu vaikus išleidžiate į tiesioginius saulės spindulius 15 minučių, nepamirškite jų odą patepti apsauga nuo saulės, kurio SPF yra 30 ir daugiau. Idealu, jeigu kremą naudotumėte kas dvi valandas ir rinktumėtės vandeniui atsparų SPF, tuomet jūsų vaikas bus apsaugotas net tada kai prakaituoja ar plaukioja vandenyje.

 

2. Sekantis patarimas – skatinkite vaiką gerti daug vandens. Karštomis vasaros dienomis kūnas yra linkęs daugiau prakaituoti ir mažinti skysčių kiekį organizme, todėl norėdami palaikyti vaiko odą sveiką ir apsaugoti nuo dehidratacijos, skatinkite vaikus gurkšnoti vandenį net tada, kai nejaučia troškulio. Pasirūpinkite, kad šalia vaiko visada būtų gertuvė, kuri turėtų šalčio išsaugojimo funkciją, taip vanduo ilgai nesušils ir bus nebaisu ją palikti ant tiesioginių saulės spindulių. Taip pat suteikite galimybę pačiam vaikui išsirinkti gertuvę, tuomet ji bus jam aktualesnė ir skatins polinkį dažniau ją naudotis bei nešti su savimi kartu.

 

 

3. Ribokite buvimą saulėje, kai ji yra pavojingiausia. Maždaug nuo 10 iki 14h. saulės spinduliai yra labiausiai veikiantys odą, todėl mokykite vaikus, tuo metu laiką praleisti šešėlyje po medžiais, ar stogeliais, tokiu būdu jie bus apsaugoti nuo saulės smūgio ar nudegimų.

 

4. Nepamirškite drėkinti odą. Būnant saulėje ne tik svarbu naudoti odos apsaugą, bet ir ją drėkinti. Saulės spinduliai intensyviai sausina odą, o patyrus nudegimus svarbu parinkti tinkamas priemones, kurios padėtų kuo greičiau atkurti odos drėgmės pusiausvyrą. Tam įgyvendinti rinkitės natūralia sudėtimi pasižyminčius produktus, kurie nedirgintų vaikų odos ir intensyviai drėkintų. Taip pat, nevenkite patepti vaikų odą drėkinančiu kremu keletą kartų per dieną, kad saulės daromas poveikis odai būtų kuo mažiau kenksmingas.

         

5. Pasirūpinkite tinkama apranga. Vasarą drabužiai turi būti pralaidūs orui, taip apsaugosite vaiką nuo perkaitimo ir prakaito sukeliamų bėrimų. Ir jokiu būdu nepamirškite priminti vaikui dėvėti saulės apdangalus!

 

         Na ir nepamirškite, kad odos saugojimas vasaros laikotarpiu yra itin aktuali tema, kurios aplenkti negalima. Investuodami į vaikų odos puoselėjimą vasaros laikotarpiu, užtikrinsite sveikesnę vaikų ateitį. Suteikite galimybę vaikams mėgautis vasaros džiaugsmais, išsaugodami odą saugią ir sveiką.

Patinka