SAUSKELNIŲ BĖRIMAS? KAS IR KAIP?

SAUSKELNIŲ BĖRIMAS? KAS IR KAIP?

Kas yra sauskelnių bėrimas?

Sauskelnių bėrimas yra tada, kai oda aplink kūdikio užpakaliuką ir lytinius organus tampa raudona (deganti) ir skausminga. Ženklai, kurie parodo, jog tai sauskelnių bėrimas yra šie:

Raudona, užsidegusi oda, atrodanti šlapia (skiriasi nuo sauso, pleiskanojančio egzemos tipo bėrimo)

Odelė lupasi, atsiranda pūslelės

Liečiant pažeistą odą, skauda.

Bėrimas gali išplisti ant kūdikio pilvo ar nugaros, o jei jūsų kūdikis taip pat kenčia nuo egzemos, tai gali pabloginti situaciją.

Kas jį sukelia?

Yra keletas priežasčių, dėl kurių gali atsirasti sauskelnių bėrimas, tačiau dažniausiai tai būna per ilgas buvimas šlapiose sauskelnėse. Amoniakas šlapime dirgina odą.

Kitos priežastys:

Muilas, skalbikliai skirti  kūdikių drabužiams ir šlapios servetėlės (ypač tos, kuriose yra kvapiklių), savo sudėtyje ​​gali turėti cheminių medžiagų, kurios yra pernelyg šiurkščios kūdikio odai.

Pienligė - kūdikiui gali spontaniškai išsivystyti pienligė, o tai gali iššaukti sauskelnių bėrimą.

Kaip išvengti bėrimo?

Dauguma kūdikių tam tikru etapu gali būti paveikti sauskelnių bėrimo – tačiau tai tikrai nėra ženklas, kad netinkamai rūpinatės savo mažyliu. Bet kaip ir mes suaugusieji, taip ir kiekvienas kūdikis yra kitoks ir galbūt jautresnis už kitą. Dėl šios priežasties rekomenduojame atlikti šiuos veiksmus, kad išvengtumėte kūdikio šio sauskelnių bėrimo.

Dažnas sauskelnių keitimas

Sauskelnių bėrimas klesti šiltoje, drėgnoje terpėje, todėl dažnai keiskite sauskelnes. Tai apribos laiką, per kurį šlapias sauskelnių audinys liestis su jūsų kūdikio oda.

Gausiai tepkite kremą nuo iššutimų

Po kiekvieno sauskelnių keitimo ir po kiekvienų maudynių naudokite natūralų kremą nuo iššutimų, kuris švelniai nuramins ir pamaitins jautrią odą. Gausiai tepkite ant švarios, sausos odos ir pakartotinai tepkite, kai reikia papildomai nuraminti.

Venkite muilo ir stipriai kvepiančių kūdikių priežiūros priemonių

Kai kurie kūdikiai yra labai jautrūs muilui, aštriems prausikliams ir sintetiniams kvapams, kurių galima rasti losjonuose, odos prausikliuose ir drėgnose servetėlėse. Jei įtariate, kad jūsų kūdikis gali būti itin jautrus, rinkitės kūdikių priežiūros priemones, kuriose naudojami natūralūs ingredientai, kurie yra saugūs jautriai odai. Venkite stipriai kvepiančių produktų.

Kruopščiai išplaukite daugkartines sausklenes

Jei naudojate daugkartines sauskelnes, prisiminkite, ką naudojate jų valymui. Jei įmanoma, venkite stiprių ploviklių, o po to visada kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte iš audinio visus skalbimo priemonės pėdsakus.

Laikas be sauskelnių

Palepinkite savo mažylį oro vonelėmis, tai gali būti naudinga užkertant kelią sauskelnių bėrimui. Kartą per dieną paguldykite kūdikį ant antklodės ir leiskite mažyliui pabūti lyg katik gimusiu. P.S. Turėkite šalia papildomų rankšluosčių!

Jei jūsų kūdikiui atsiranda sauskelnių bėrimas ir jis nepraeina per savaitę, apsilankykite pas patikimą šeimos gydytoją arba pediatrą, kad gautumėte daugiau patarimų.

Kasdieninei prevencinei priežiūrai išbandykite mūsų natūralius kremus nuo iššutimų.