AR CHLORAS KENKIA KŪDIKIŲ ODAI?

AR CHLORAS KENKIA KŪDIKIŲ ODAI?

KAS YRA CHLORAS?

Chloras yra natūraliai pasitaikantis cheminis elementas, gaminamas iš įprastos druskos. Jis turi daugybę paskirčių, tačiau geriausiai žinomas dėl dezinfekuojančių savybių vandenyje. Jis turi stiprų ir nemalonų kvapą, tačiau negalima nuvertinti jo vaidmens saugant rekreacinius vandenis.

Ar nebūtų puiku maudytis baseine su vandeniu kaip tekanti upė? Taip, žinoma, būtų! Bet tai nėra įmanoma. Baseinas, ypač viešasis baseinas, į kurį einate su kūdikiu, gali būti kenksmingų mikrobų veisimosi vieta.

KOKS YRA CHLORO POVEIKIS KŪDIKIO ODAI?

Kūdikiai turi jautrią odą, kuri paprastai yra plonesnė nei suaugusiojo. Dėl šios priežasties jie gali būti labiau linkę į dirginimą.

Dėl chloruoto vandens:

Sausėja oda, plaukai tampa trapūs

Oda tampa įtempta ir niežinti

Atsiranda egzema ar psoriazė

Išlieka stiprus, nemalonus odos kvapas

Dirginamos akys

AR GALIMA KŪDIKIAMS MAUDYTIS CHLORUOTAME VANDENYJE?

Tiesa, kūdikiai maudydamiesi chloruotame vandenyje gali patirti odos jautrumą, tačiau nechlorintas viešasis baseinas jūsų mažyliui gali sukelti didesnius nemalonumus, tokius kaip E.coli, kurie gali sukelti virškinimo problemas ir kitas ligas. Taigi, naudojant chlorą, viešieji baseinai iš tikrųjų tampa saugesni jūsų šeimai, ypač kūdikiams, kurių imuninė sistema vystosi. Tiesą sakant, gydytojai paprastai pataria nepradėti plaukimo pamokų iki 6 mėnesių amžiaus.

Mokyti kūdikį saugiai maudytis betkokiame vandenyje, yra vienas iš geriausių dalykų, kuriuos galite padaryti. Net jeigu jūsų mažylis turi jautrią odą, yra priemonių kurios padeda sumažinti odo dirglumą.

MAUDYNĖS IR KŪDIKIO ODOS PRIEŽIŪRA

Plaukimo pamokos yra labai svarbios jūsų kūdikio saugumui, be to, jos gali būti tikrai įdomios, stiprinant  meile vandeniui. Atlikdami kelis paprastus odos priežiūros veiksmus, galite užtikrinti, kad mažylio oda išliktų sveika ir apsaugota.

Patarimai:

  • Prieš pamoką drėkinkite kūdikio odą nuo viršaus iki kojų. Pasirinkite natūraliai drėkinantį losjoną.
  • Akims apsaugoti naudokite kūdikių akinius.
  • Venkite kūdikį laikyti vandenyje ilgiau nei 30 minučių.
  • Išėmę kūdikį iš baseino, nedelsdami praplaukite jį gėlu vandeniu.
  • Maudykite kūdikį naudodami natūralų kūdikių prausiklį, kuris gali švelniai išvalyti plaukus ir odą, nepašalinant drėgmės.
  • Pakartotinai naudokite natūralų drėkinamąjį losjoną, kad nuramintumėte ir suminkštintumėte odą.

Mūsų nuostabūs kūdikiai turi subtilią odą, kuri gali būti itin jautri, tačiau šiek tiek papildomai prižiūrint ir saugant jų odą, mažyliai gali mėgautis mokymosi plaukti privalumais visą gyvenimą, išlaikydami savo odą sveiką ir laimingą!